Chat with us, powered by LiveChat
PRODUS ORIGINAL AUTORIZAT
EXPEDIERE ÎN TERMEN DE 24 DE ORE
ASISTENȚĂ PRIN CHAT, E-MAIL ȘI TELEFON
LINIE TELEFONICĂ GRATUITĂ +4969 - 173261340
 

Rechtslage

"Un producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale folosite (...) . Dreptul exclusiv de a distribui o copie de program (...) se epuizează odată cu prima vânzare."

 

Situația juridică privind comerțul cu software folosit

CJCE, Hotărârea din 3.7.2012, cauza C-128/11

Producătorii de software nu se pot apăra împotriva revânzării de software folosit. Dreptul exclusiv de a distribui copia programului se epuizează odată cu prima vânzare. Curtea precizează în această hotărâre că principiul epuizării dreptului de distribuție se aplică nu numai atunci când copiile de software sunt vândute pe suporturi de date, ci și atunci când sunt distribuite prin descărcare de pe site-ul internet al societății.

Hotărârea Camerei de achiziții publice din Münster din 01.03.2016, ref. VK 1-2/16

Excluderea software-ului deja utilizat din licitații încalcă legislația privind achizițiile publice. Camera de achiziții publice a guvernului din Münster a clarificat astfel că programele informatice folosite nu mai pot fi excluse din licitații. Specificarea unui nou software de la Microsoft încalcă principiul neutralității în cadrul licitațiilor. O astfel de restricție nu mai poate fi justificată în mod obiectiv. Licențele de mâna a doua nu reprezintă abateri de la original. Dimpotrivă, acestea nu se pot distinge de versiunea originală. VK Münster recomandă cumpărătorilor de software folosit să certifice dezinstalarea copiei. Acest lucru poate fi convenit în contract prin intermediul unui așa-numit acord de exceptare. O identificare suplimentară a lanțului de drepturi nu este necesară și nu poate fi solicitată.

Hotărârea Curții Federale de Justiție din 17.7.2013, cauza nr. I ZR 129/08

În hotărârea sa din 2013, Curtea Federală de Justiție a confirmat faptul că comercializarea licențelor de software folosite este legală. La aproximativ un an după Curtea Europeană de Justiție, BGH s-a ocupat, de asemenea, de situația juridică a comerțului cu licențe de software folosite. Aceasta a confirmat decizia CEJ în întregime.

BGH, Hotărârea din 11.12.2014, cauza nr. I ZR 8/13

Curtea Federală de Justiție decide că hotărârea CEJ este relevantă și pentru acordurile de licență de volum și pentru divizarea acestora. Prin această hotărâre, BGH a respins în întregime recursul Adobe. Prin urmare, în prezent este valabil ca licențele de software din contractele de volum să poată fi vândute individual. Achiziționarea de licențe individuale folosite din contracte de volum este astfel sigură din punct de vedere juridic și nu prezintă niciun risc pentru cumpărătorii de software folosit.

Wiresoft Ltd. & Co. KG este partenerul dumneavoastră de încredere pentru achiziționarea și vânzarea de licențe de volum folosite. Oferim numai bunuri originale și avem lanțul de aprovizionare verificat de firme de audit. Același lucru este valabil și pentru neutilizarea licențelor de la proprietarii anteriori. Odată cu achiziția veți primi toate documentele de care aveți nevoie pentru utilizarea conformă cu legea a software-ului folosit!

OLG, hotărârea din august 2016, ref. 406 HKO 148/16

Tribunalul Regional Superior din Hamburg a decis că nu se poate solicita divulgarea lanțului de drepturi. Prin această decizie, OLG încetează să mai afirme că dezvăluirea lanțului de drepturi, adică a proprietarilor anteriori ai unei licențe, este necesară pentru comerțul cu software folosit.

Ultima vizualizare