Chat with us, powered by LiveChat
JURIDIC
Clienți de afaceri
telephone
Ajutor pentru instalare
+49 69 173261340
 
Trustmask
Nu s-au găsit rezultate pentru filtrare!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL
Microsoft Exchange Server 2010 DEVICE CAL Fiecare utilizator sau dispozitiv care accesează Exchange Server necesită o licență de acces (CAL). CAL-urile sunt disponibile în variantele User CAL (pentru accesul unui utilizator licențiat) și...
53,90 RON *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL
Microsoft Exchange Server 2010 USER CAL Fiecare utilizator sau dispozitiv care accesează Exchange Server necesită o licență de acces (CAL). CAL-urile sunt disponibile în variantele User CAL (pentru accesarea de către un utilizator...
53,90 RON *

Exchange Server 2010 - cele mai importante funcții dintr-o privire

Versiunea 2010 a Microsoft Exchange Server conține numeroase îmbunătățiri în Outlook Web Access, precum și în administrare și performanțe îmbunătățite, dar și mai multe funcții noi care sporesc flexibilitatea în accesarea traficului de e-mail, căutare și, de asemenea, se referă în continuare la protecția datelor și la reglementările de conformitate etc. Exchange 2010 este configurat prin PowerShell; accesul la căsuțele poștale, la dosare și la replicarea datelor este controlat prin WebServices. Outlook 2010 este disponibil ca client pentru Exchange Server 2010; acest lucru permite, de asemenea, utilizarea funcției de arhivare din Exchange Server 2010.

Outlook Web Access în Exchange Server 2010

Outlook Web Access - denumirea oficială "Outlook Web App" - OWA - oferă o multitudine de funcții practice: printre acestea se numără, în primul rând, dosarele de căutare cunoscute din Outlook pentru sortarea e-mailurilor, precum și favoritele. Vizualizările din OWA se bazează, de asemenea, pe Outlook și oferă mai multe opțiuni de afișare pentru calendar, de exemplu. De asemenea, Outlook 2010 poate fi conectat la mai multe conturi Exchange fără a fi necesară crearea unui profil separat - indiferent dacă acestea se află pe același server sau pe unul diferit. Pentru fiecare căsuță poștală este disponibil un dosar "Articole trimise" separat.

Organizarea conversațiilor prin e-mail

Pentru organizarea clară a conversațiilor prin e-mail, Outlook Web Access 2010 oferă o serie de funcții practice cu ajutorul cărora aceste grupuri de știri comparabile pot fi grupate în mod clar în fire de discuție și sortate în funcție de subiect.

 • Funcția Vizualizare conversație sortează toate e-mailurile pe un anumit subiect, în timp ce
 • ignore Conversation (Ignoră conversație) vă permite să ignorați anumite conversații de e-mail.
 • MailTips vă avertizează că atunci când trimiteți e-mailuri către liste de distribuție mari, trebuie să excludeți destinatarii nerelevanți sau destinatarii externi, pentru a spori securitatea informațiilor importante.
 • Previzualizarea mesajelor vocale afișează mesajele vocale în formă de text deja în previzualizarea Outlook și
 • cu Reguli de răspuns la apeluri, se pot seta reguli individuale pentru mesageria vocală Exchange pentru redirecționarea apelurilor.
 • Pe de altă parte, funcția Office Communicator (OC) afișează starea de prezență a colegilor și permite trimiterea de mesaje instantanee.
 • Consistent Experience unifică operarea funcțiilor pe PC, telefon mobil sau pe web pentru Outlook Mobile și Outlook Web Access  .
 • Funcția de jurnalizare din Exchange Server permite, de asemenea, respectarea cerințelor legale și organizaționale prin înregistrarea mesajelor de e-mail vizate.

Arhivarea e-mailurilor în Outlook 2010

Pentru prima dată în Exchange 2010, e-mailurile sunt arhivate online în Outlook 2010 pe serverul Exchange, ceea ce permite vizualizarea lor de oriunde există acces la căsuța poștală. De asemenea, administratorii pot defini orientări pentru perioadele de păstrare în timpul stocării; astfel, se previne ștergerea accidentală, ceea ce facilitează nu numai căutarea e-mailurilor, ci și respectarea normelor de conformitate.

O singură căsuță poștală de primire cu mesageria unificată

Mesageria unificată oferă o singură căsuță de primire pentru accesul la e-mail, mesagerie vocală, SMS și fax, ceea ce facilitează administratorilor gestionarea tuturor utilizatorilor. Atunci când mesajele vocale sunt livrate în căsuța de primire, funcția Speech2Text le poate livra, de asemenea, sub formă de e-mail - și pe smartphone sub forma unei previzualizări de text.

O gestionare mai simplă a drepturilor

În Exchange Server 2010, utilizatorii și drepturile acestora pot fi gestionate fie cu ajutorul Consola de administrare Exchange, fie prin PowerShell la distanță sau prin Outlook Web Access. Acesta din urmă oferă administratorilor o interfață de administrare proprie și, cu ajutorul controlului accesului pe bază de roluri (RBAC), le permite să acorde drepturi suplimentare angajaților individuali. Acestea se referă în principal la sarcini delegabile, cum ar fi administrarea grupurilor de distribuție sau urmărirea e-mailurilor.

Reziliența căsuței poștale și o mai bună disponibilitate ridicată

Funcția Mailbox Resiliency din Exchange Server 2010, cu cele trei componente ale sale Local Continuous Replication, Standby Continuous Replication și Cluster Continuous Replication, oferă o recuperare simplificată în caz de dezastru, precum și o opțiune de înaltă disponibilitate. Cu ajutorul funcției Database Availablity Group (DAG), administratorii pot copia bazele de date Exchange între servere diferite; replicarea are loc prin intermediul jurnalelor de tranzacții.

Sistemul de licențiere Microsoft pentru Windows Exchange Server 2010

Modelul de licențiere Microsoft oferă diferite variante și tipuri de licențe pentru toate versiunile și edițiile Exchange Server 2010. Diferitele reglementări și specificații pot deveni rapid confuze și adesea par de neînțeles la prima vedere. Prin urmare, mai jos veți găsi o scurtă prezentare generală cu explicații.

Practic, se face mai întâi o distincție între:

 • Licențe de server
 • Licențe de acces pentru clienți

Licențele pentru servere - în cazul în care nu sunt bazate pe nucleu - sunt achiziționate independent de licențele de acces pentru clienți. Numai acestea autorizează utilizatorii să utilizeze serverul Exchange. Licența de server conține doar 2 licențe de acces pentru administratori, care conțin doar drepturi de administrare.

Ce licențe de server sunt disponibile pentru Exchange Server 2010?

Există o licență de server separată pentru fiecare ediție de server de Exchange 2010 - Standard și Enterprise. Prin achiziționarea acestora, dobândiți dreptul respectiv de a implementa software-ul de server în cauză pe serverul companiei dumneavoastră:

 • Ediția Standard - este concepută pentru a satisface nevoile întreprinderilor mici și mijlocii, cu un număr maxim de 5 baze de date de căsuțe poștale.
 • Enterprise Edition - aceasta acoperă cerințele companiilor mari și ale organizațiilor cu până la 100 de baze de date de căsuțe poștale.

Licența de server este completată de Licența (licențele) de acces pentru client (CAL) - toate diferențele și caracteristicile speciale ale acestora sunt explicate mai jos.

Licențe de acces client pentru Windows Exchange Server 2010

Pentru a putea utiliza funcțiile și serviciile tipice ale Exchange 2010 pentru una dintre edițiile de server disponibile, utilizatorii au nevoie de un tip de licență separat: Licența de acces pentru client - abreviat CAL. Modelul de licențiere Microsoft utilizează CAL pentru a determina, pe de o parte, ce funcții și opțiuni de scalabilitate oferă CAL standard și de întreprindere și, pe de altă parte, modul în care acestea sunt accesate.

Care este diferența dintre CAL Standard și CAL Enterprise pentru Microsoft Exchange Server 2010?

Cu Windows Exchange Server 2010, precum și cu alte versiuni, domeniul de aplicare funcțional al ediției respective este controlat prin intermediul CAL-urilor. Prin urmare, acestea nu sunt legate de o anumită ediție Exchange. Acest lucru înseamnă că puteți utiliza, de asemenea, un Exchange Standard Server cu un Enterprise CAL sau un Enterprise Exchange Server cu un Standard CAL. Într-un fel, Enterprise CAL oferă o completare a unui CAL standard.

Cea mai mare diferență este - așa cum am menționat deja - mai ales scalabilitatea serverului de căsuțe poștale, dar, în plus, unele funcții pot fi utilizate sau personalizate doar într-o măsură limitată cu CAL Standard, iar anumite funcții Enterprise sunt dezactivate.

Pentru utilizatori, diferențierea licențelor de acces pentru fiecare ediție a Exchange Server 2010 oferă posibilitatea de a utiliza funcțiile și serviciile care sunt efectiv necesare, în funcție de cerințele companiei. Acest lucru se datorează faptului că nu toate mediile de lucru utilizează întreaga gamă de funcții sau scalabilitatea maximă. Astfel, persoanele fizice sau companiile mai mici economisesc bani la achiziționarea de licențe, în cazul în care licențele standard de acces pentru clienți îndeplinesc deja toate cerințele.

Care sunt diferențele dintre cele două licențe de acces (CAL) pentru Exchange Server 2010?

După cum s-a menționat deja mai sus, pe lângă diferențele în ceea ce privește domeniul de aplicare a funcțiilor și scalabilitatea, există și o altă alegere pentru licențele de acces client pentru Exchange Server în edițiile Standard și Enterprise: și anume între licențe bazate pe utilizator (User CALs) și licențe bazate pe dispozitiv (Device CALs). Diferența aici nu constă în drepturi sau funcții, ci în faptul că o persoană sau un dispozitiv final cu Windows este licențiat. Aceste alternative de acordare a licențelor sunt o particularitate tipică Microsoft, care se aplică și în cazul licențelor de acces pentru alte produse de licență pentru servere. În această privință, trebuie să se țină seama de următoarele:

 • Nici CAL utilizator, nici CAL dispozitiv nu pot fi transferate unui alt utilizator sau unei alte persoane după activare.
 • În principiu, un CAL de utilizator nu poate fi utilizat ca un CAL de dispozitiv, iar cazul invers este de asemenea exclus (CAL de dispozitiv este utilizat ca CAL de utilizator).
 • Cu toate acestea, este posibil să se utilizeze ambele tipuri de CAL în paralel pentru accesul la serverul Exchange sau să se combine între ele.

Alternativele oferite în modelul de licență Microsoft iau în considerare scenariile tipice ale unei companii atunci când se accesează serverul. În funcție de sarcini sau proiecte, unii angajați folosesc serverul în permanență - și chiar și în afara companiei sau instituției lor; alții, pe de altă parte, au nevoie de serviciile serverului doar în anumite momente sau doar rareori. Următoarea comparație rezumă avantajele tipice ale CAL utilizator și CAL dispozitiv.

 • Un CAL utilizator este avantajos dacă un angajat individual accesează serviciile serverului Exchange în mod frecvent sau permanent - și, în plus, și în alternanță între diferite locuri de muncă, cum ar fi la locul de muncă al companiei, în alte locații ale companiei, la biroul de acasă sau în timpul călătoriilor. Pentru a face acest lucru, ei folosesc, de asemenea, dispozitive finale foarte diferite, de exemplu, PC-ul staționar al companiei, un laptop sau smartphone-ul lor.
 • Device CAL oferă avantaje pentru metodele de lucru care nu necesită un acces constant la serverul Exchange sau atunci când diferiți utilizatori împart o singură stație de lucru PC sau un alt dispozitiv final - cum ar fi un laptop; acesta poate fi cazul muncii în ture, al proiectelor individuale sau atunci când serviciile tipice Exchange trebuie utilizate doar în mod neregulat.

În multe companii, necesitatea de a accesa serverul Exchange prin intermediul unui CAL diferă de la un departament la altul sau în funcție de posturile de lucru. În acest caz, combinația de licențe de acces client pentru utilizatori și pentru dispozitive finale este cel mai bun tip de licențiere. Prin urmare, înainte de a achiziționa CAL, este avantajos să obțineți o imagine de ansamblu a tipurilor de care aveți nevoie și de câte dintre ele aveți nevoie, în funcție de procesele de lucru și de volumul de muncă tipic al companiei.

Vom fi bucuroși să colaborăm cu dvs. pentru a determina cea mai practică și, în același timp, cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în ceea ce privește acordarea de licențe. Utilizați pur și simplu una dintre opțiunile de contact de mai jos.

Cerințe suplimentare pentru utilizarea Exchange Server 2010 cu CAL-uri

Pentru a putea utiliza toate funcțiile Microsoft Exchange Server 2010, trebuie să vă asigurați că serverul dumneavoastră este echipat cu software-ul corect și adecvat. Exchange Server 2010 rulează numai pe servere care rulează Windows Server 2008 sau o versiune mai recentă și puteți alege între edițiile Windows Server 2008 Standard și Enterprise sau Datacenter.

Licențierea dumneavoastră pentru Exchange Server 2010 cu CAL-uri la Wiresoft

Când vine vorba de licențe rentabile cu licențe de server și licențe de acces client pentru Windows Exchange Server 2010, precum și pentru alte versiuni Exchange sau alte produse software Windows Server, Wiresoft este partenerul dumneavoastră de încredere - atât pentru achiziție, cât și pentru consultanță.

În magazinul nostru online veți găsi Device CALs și User CALs pentru Exchange Server sub formă de licențe individuale ieftine - astfel încât să vă puteți acoperi sau extinde nevoile individuale și, în același timp, să beneficiați de prețurile finale reduse.

Toate CAL-urile pe care le veți găsi pentru software-ul Microsoft în oferta noastră sunt exclusiv CAL-uri originale, nefolosite pentru dispozitive sau utilizatori din regiunea europeană, pe care le-am cumpărat de la companii și le-am verificat în prealabil pentru autenticitatea și utilitatea lor absolută.

În calitate de client Wiresoft, beneficiați întotdeauna de avantajul prețului în comparație cu mulți alți furnizori de licențe de acces pentru clienți - și, în același timp, sunteți întotdeauna în siguranță față de lege. Mulți clienți profită deja de toate avantajele ofertei CAL la Wiresoft. Aceasta include consultanța noastră competentă și de specialitate, fie că este vorba de licențe Exchange Server sau de alte licențe de acces pentru software Windows. Împreună cu dvs., creăm pachetul dvs. personalizat de licențe software.