Chat with us, powered by LiveChat
JURIDIC
Clienți de afaceri
telephone
Ajutor pentru instalare
+49 69 173261340
 
Trustmask
Nu s-au găsit rezultate pentru filtrare!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 Device-CAL Comandați un Device-CAL pentru Microsoft Windows Server 2008 la un preț avantajos! Cu versiunea 2008 a Windows Server, puteți îmbunătăți comunicațiile cu birourile de la distanță și cu sucursalele...
35,90 RON *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 User-CAL Comandați un User-CAL pentru Microsoft Windows Server 2008 la un preț avantajos! Cu versiunea 2008 a Windows Server, puteți îmbunătăți comunicațiile cu birourile de la distanță și cu sucursalele și...
35,90 RON *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Device-CAL Comandați un Device-CAL pentru Microsoft Windows Server 2008 la un preț avantajos! Cu versiunea 2008 a Windows Server, puteți îmbunătăți comunicațiile cu birourile de la distanță și cu...
35,90 RON *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 User-CAL Comandați un User-CAL pentru Microsoft Windows Server 2008 R2 la un preț avantajos! Cu versiunea 2008 a Windows Server, puteți îmbunătăți comunicațiile cu birourile de la distanță și cu...
35,90 RON *

Diferențe între Windows Server 2008 și versiunea 2

Windows Server 2008 R2 nu este, după cum s-a arătat deja, o versiune optimizată a Server 2008, ci un sistem de server independent care utilizează o nouă versiune a sistemului de operare Windosw. În acest context, au fost redenumite și unele denumiri ale funcțiilor centrale, în special termenul "Terminal" a fost înlocuit cu "Remote". Serviciile Terminal Services din Windows Server 2008 se numesc acum Remote Desktop Services, Terminal Services RemoteApp devine RemoteApp, Terminal Service Gateway devine Remote Desktop Gateway, iar Terminal Services Session Broker se numește Remote Desktop Connection Broker. Cele mai importante inovații sunt descrise pe scurt mai jos.

Hyper-V 2.0 oferă virtualizare optimizată

Hyper-V, care este deja inclus în Windows Server 2008, are de oferit îmbunătățiri semnificative în R2: Noile funcții pentru crearea de clustere permit acum relocarea serverelor virtuale pe alte gazde în timp ce acestea sunt în curs de funcționare, ceea ce se numește și migrație live. Astfel, utilizatorii pot continua să acceseze serverul fără restricții în activitatea lor. Clusterizarea Failover este posibilă și în Hyper-V 2.0 - în funcție de Windows Server 2008 R2 Edition.

Cluster Shared Volumes pentru administrarea serverelor virtuale

Cu ajutorul Cluster Shared Volumes (CSV), în Windows Server 2008 R2 este acum posibil ca mai multe mașini virtuale să primească un singur număr de unitate logică prin intermediul hipervizorului. Acest lucru facilitează administrarea sau serviciile de stocare ale mediilor virtuale cu disponibilitate ridicată, deoarece acestea nu mai au nevoie de câte un LUN separat. Cu Cluster Shared Volumes, mai multe noduri pot accesa o unitate în același timp.

În plus, Dynamic I/O crește semnificativ disponibilitatea serverului. Această funcție oferă posibilitatea de a ruta automat traficul de date prin intermediul unui alt nod în cazul unei defecțiuni a unui nod de cluster.

Infrastructura de desktop virtual (VDI)

În Windows Server 2008 R2, Hyper-V 2.0 oferă acum și posibilitatea de a pune la dispoziția utilizatorilor desktop-uri într-un mediu virtual prin intermediul protocolului optimizat Remote Desktop Protocol (RDP) cu Presentation Virtualisation. Funcția este o componentă a RemoteApps și are, de asemenea, avantajul că aplicațiile individuale pot fi virtualizate și utilizate ca programe instalate în mod normal.

PowerShell 2.0 - un domeniu de aplicare mai mare a CMDlets

Noua versiune 2.0 PowerShell din Windows Server 2008 R2 conține acum mai mult de 240 de CMDlets (Command-Let). În plus, acum este posibilă configurarea și gestionarea Hyper-V nu numai la nivel local, ci și prin intermediul rețelei, folosind PowerShell. Acesta dispune de o interfață grafică cu ajutorul căreia pot fi create scripturi.

DirectAccess pentru Windows Server 2008 R2

DirectAccess oferă acum o conexiune VPN puternică și protejată la rețeaua companiei în Windows Server 2008 R2. Chiar înainte ca un utilizator să se conecteze, DirectAccess stabilește un tunel imediat ce accesul la internet este disponibil. Această funcție se referă în principal la accesul prin intermediul notebook-ului în afara rețelei companiei, până acum una dintre cele mai mari lacune de securitate, care este astfel eliminată. Clienții la distanță pot fi configurați cu DirectAccess la fel de sigur ca și PC-urile staționare ale companiei.

Modelul de licențiere Microsoft pentru Windows Server 2008 cu CAL-uri

În funcție de ediția server, Microsoft oferă diferite opțiuni de licențiere.

Acest lucru înseamnă, de exemplu, că edițiile standard ale Windows Server 2008 și Server 2008 R2 constau fiecare din două componente: o licență de server care autorizează instalarea funcțiilor și serviciilor software-ului pe serverul companiei și una sau mai multe licențe de acces client - CAL care autorizează utilizatorii individuali să utilizeze aceste servicii.

În special edițiile Standard și Enterprise pentru Windows Server 2008 R2, care sunt instalate frecvent, sunt disponibile alternativ cu licențe de server, pe lângă licențele pentru procesoare. În acest caz, numărul de procesoare existente și de nuclee CPU ale serverelor este irelevant.

Avantajul acestui model de licențiere este, în primul rând, faptul că firmele mici sau mijlocii cu un număr mai mic de utilizatori îl pot folosi pentru a accesa instrumentele și funcțiile software-ului de server. Acest lucru se datorează faptului că numărul de CAL-uri corespunzătoare este scalabil aici după cum se dorește, astfel încât trebuie să achiziționați exact atâtea CAL-uri câte aveți nevoie pentru angajații dumneavoastră.

Adăugarea de CAL-uri de utilizator sau dispozitiv la Windows Server Editions 2012 și 2012 R2

La acordarea licențelor cu CAL, Microsoft face, de asemenea, o diferență între două tipuri: licențe de acces client pentru un utilizator și licențe pentru un dispozitiv final cu Windows. Astfel, CAL respectivul reprezintă o singură licență, care permite întotdeauna unui singur utilizator sau dispozitiv final să acceseze versiunea Windows Server licențiată corespunzătoare.

Această distincție între CAL-uri bazate pe utilizator și CAL-uri bazate pe dispozitiv înseamnă că trebuie să știți clar de câte din fiecare tip de CAL aveți nevoie înainte de a achiziționa licențele individuale corespunzătoare. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce o licență de acces a fost atribuită unui anumit utilizator sau dispozitiv, aceasta nu poate fi transferată ulterior unui alt utilizator sau dispozitiv. De asemenea, nu este posibilă utilizarea CAL de utilizator ca CAL de dispozitiv sau viceversa.

Cu toate acestea, este posibil să se combine ambele tipuri de licențe într-o singură companie pentru accesul la serverul Windows. Necesarul total de CAL se calculează astfel din

Suma utilizatorilor și a dispozitivelor finale care urmează să fie autorizate să utilizeze software-ul serverului. În acest fel, Microsoft împiedică dispozitivele sau utilizatorii care nu dispun de CAL corespunzător să aibă acces la serviciile serverului, ceea ce înseamnă, de asemenea, protejarea datelor sensibile de persoane străine sau de cei care nu sunt autorizați să le acceseze.

Fiecare tip de licență de acces pentru clienți are avantaje specifice, astfel încât achiziționarea unei licențe poate fi influențată de unul sau mai mulți dintre factorii descriși mai jos.

CAL utilizator pentru Windows Server 2008 sau 2008 R2

Un CAL pentru un singur utilizator pentru Windows Server 2008 / R2 oferă exact un singur utilizator acces la toate funcțiile de server ale software-ului. Deoarece licența de acces al clientului utilizator este legată de o singură persoană, aceasta este în același timp liberă să aleagă dispozitivul final pe care îl utilizează pentru a accesa serverul.

User CAL oferă avantajul că permite accesul la serverul companiei din locații foarte diferite - indiferent dacă este vorba de un PC fix la locul de muncă din cadrul companiei sau de un dispozitiv final mobil pe drum - de exemplu, prin intermediul unui smartphone sau al unui laptop la client, în biroul de acasă sau în altă locație a companiei. Prin urmare, cu User CAL, accentul se pune în primul rând pe utilizarea serviciilor Windows Server 2008 / R2, indiferent de locație și dispozitiv.

Device CAL pentru Windows Server 2008 sau 2008 R2

Single Device CAL pentru Windows Server 2008 / 2008 R2 oferă, de asemenea, anumite avantaje, care devin evidente în special atunci când mai mulți angajați accesează serviciile serverului împreună, dar prin rotație. Prin urmare, această licență de acces pentru client, care se referă exclusiv la dispozitiv, este valabilă doar pentru un singur dispozitiv final, care primește astfel drepturi de acces pentru Windows Server 2008 sau R2. Nu contează ce tip de dispozitiv este, atâta timp cât este compatibil cu Windows. De asemenea, nu contează dacă este utilizat într-o companie sau pe mobil. Device CAL își arată avantajele mai ales atunci când angajații nu au nevoie să acceseze serverul tot timpul, ci doar în timpul lucrului în ture sau în cadrul unor proiecte limitate.

Decizia corectă: Device CAL sau User CAL - sau o combinație?

Prin urmare, alegerea licențelor corecte de acces al clienților poate contribui la reducerea costurilor de acordare a licențelor. Cu toate acestea, deseori nu există o preferință clară în ceea ce privește CAL care reflectă cel mai bine structurile de lucru - CAL dispozitiv sau CAL utilizator. În acest caz, achiziționarea combinată a ambelor tipuri de licențe oferă cele mai multe avantaje. Din punct de vedere tehnic, combinarea ambelor licențe de acces pentru clienți nu reprezintă o problemă, deși, așa cum am menționat deja, licențele CAL nu pot fi schimbate.

CAL-uri de utilizator și dispozitiv pentru Windows Server 2008 și 2008 R2 - la un preț special la Wiresoft

Dacă doriți să vă completați necesarul de licențe de acces pentru utilizatori sau dispozitive pentru Windows Server 2008 sau Windows Server 2008 R2, atunci Wiresoft este partenerul dumneavoastră competent în domeniul licențelor. Vă sfătuim cu privire la nevoia dvs. specifică de CAL pentru sistemul dvs. Windows Server, pe care le puteți achiziționa sub formă de licențe individuale convenabile. Acest lucru vă permite să economisiți o mulțime de bani în comparație cu pachetele de licențe, deoarece aveți opțiunea de a achiziționa CAL-uri suplimentare - fie că este vorba de CAL-uri de dispozitiv sau de utilizator. Acest lucru înseamnă că sistemul dumneavoastră Windows Server are întotdeauna o licență personalizată - fără costuri inutile.

Toate licențele Microsoft Server Client Access sunt produse originale Microsoft și Wiresoft le oferă la prețuri deosebit de avantajoase. Pentru că la noi beneficiați de avantajul prețului unui software original folosit, care a fost achiziționat de la companii europene și a cărui autenticitate a fost verificată și, prin urmare, este 100% utilizabil în compania sau organizația dumneavoastră. Mulți dintre clienții noștri au recunoscut deja avantajele economice ale achiziționării de licențe software Microsoft de la Wiresoft. Pe lângă gama noastră de licențe CAL pentru Windows Server 2008 și Windows Server 2008 R2, aici veți găsi și multe alte licențe Microsoft pentru servere. Dacă aveți întrebări legate de licențierea cu CAL pentru Microsoft Server 2008 sau versiunea 2008 R2, contactați-ne prin e-mail, telefonic sau aici, în chat.