Chat with us, powered by LiveChat
telephone
Ajutor pentru instalare
+49 69 173261340
 
Trustmask
Nu s-au găsit rezultate pentru filtrare!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL
Cumpărați Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) este succesorul vechilor CAL-uri Terminal Server. RDS este o platformă centralizată de desktopuri și aplicații care vă oferă mai multe...
94,90 RON *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL
Cumpărați Microsof Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) este succesorul vechilor CAL-uri Terminal Server. RDS este o platformă centralizată de desktopuri și aplicații care vă oferă mai multe...
94,90 RON *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Cumpărați Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) este succesorul vechilor CAL-uri Terminal Server. RDS este o platformă centralizată de desktopuri și aplicații care vă oferă mai multe...
94,90 RON *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Cumpărați Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) este succesorul vechilor CAL-uri Terminal Server. RDS este o platformă centralizată de desktopuri și aplicații care vă oferă mai multe...
94,90 RON *

De ce sunt CAL-urile pentru Windows RDS 2008 R2 încă atât de populare?

În multe companii, Windows Server 2008 este încă în funcțiune ca sistem de operare, adesea împreună cu Windows 7 pe PC-urile conectate la acesta. Motivul este adesea acela că rețeaua mai veche continuă să satisfacă toate nevoile, iar o actualizare la o versiune mai nouă sau la o rețea de servere complet nouă este inutilă sau prea costisitoare.

În acest caz, CAL-urile pentru Terminal Services 2008 sau pentru Remote Desktop Services 2008 R2 reprezintă o soluție rezonabilă și, în același timp, ieftină, mai ales că noile versiuni de RDS impun cerințe mai mari pentru hardware-ul corespunzător.

Serviciile Terminal Server din Windows Server 2008 - ce s-a schimbat?

Windows Server 2008 R2 nu este - contrar numelui - o versiune optimizată a Server 2008, ci un software de sistem de server independent, deoarece se bazează, de asemenea, pe o nouă versiune a sistemului de operare Windows. În consecință, Serviciile de birou la distanță Windows Server 2008 R2 reprezintă o mică revoluție în ceea ce privește utilizarea programelor Windows la distanță sau la distanță, în care, în afară de o serie de caracteristici noi, toate funcțiile de bază ale Terminal Services sunt incluse și în Serviciile de birou la distanță din versiunea următoare.

Această cezură este evidențiată și de redenumirea funcțiilor centrale prin înlocuirea termenului "Terminal" cu termenul "Remote". Nu numai că fostele Terminal Services (TS) ca atare au fost redenumite în Remote Desktop Services pentru versiunea 2, ci și componentele lor individuale: Terminal Services RemoteApp se numește acum doar RemoteApp, Terminal Services Gateway devine Remote Desktop Gateway, iar Terminal Services Session Broker se numește acum Remote Desktop Connection Broker.

Avantajele CAL-urilor pentru Windows RDS 2008 R2

Scopul principal al Windows Remote Desktop Services este de a permite utilizatorilor să utilizeze aplicațiile Windows tipice pe diferite dispozitive finale (clienți), indiferent de sistemul de operare pe care se bazează acestea. Programul Windows propriu-zis rulează întotdeauna pe serverul de desktop la distanță, la care utilizatorul este conectat prin intermediul CAL folosind protocolul RDP (Remote Desktop Protocol).

Astfel, serverul terminal furnizează toate programele, iar acestea sunt executate pe acesta. În loc de un PC cu Windows, un utilizator are nevoie doar de un computer simplu - numit și ThinClient sau ZeroClient - care trebuie doar să poată stabili o conexiune la serverul terminal și să se conecteze de acolo, precum și de o licență de acces client. Puterea de calcul a serverului este disponibilă la toate stațiile de lucru, astfel încât performanța stațiilor de lucru efective este irelevantă.

Cu Remote Desktop Services, administratorii, în special, beneficiază de multe avantaje: Pe lângă administrarea centralizată a imaginilor sistemului de operare, care face posibilă furnizarea de servicii individuale, aceasta include și o întreținere mult mai ușoară, deoarece nu este necesară instalarea de actualizări și programe software suplimentare pe toate dispozitivele finale.

Securitatea în cadrul companiei este, de asemenea, sporită dacă utilizatorii pot utiliza serviciile furnizate numai de la distanță. Nu în ultimul rând, RDS pentru Windows Server 2008 R2 reduce, de asemenea, costurile de operare, deoarece modelele mai vechi pot fi folosite în continuare în locul unor calculatoare noi și costisitoare.

Noi caracteristici și îmbunătățiri ale Windows Remote Desktop Services 2008 R2

În timp ce serviciile terminale din Windows Server 2008 au fost deja extinse semnificativ prin componentele RemoteApp, TS Web Access și TS Gateway, Remote Desktop Services 2008 R2 se concentrează pe virtualizarea desktopurilor, care joacă un rol din ce în ce mai important în companii.

Instrumentele existente ale Terminal Services au fost optimizate în versiunea 2008 R2, dar, mai presus de toate, au fost adăugate noi funcții: noile scenarii Virtual Desktop Infrastructure sunt, de asemenea, furnizate prin RDS.

Prin atribuirea de adrese IP virtuale, fiecare sesiune din rețea poate fi acum definită în mod unic. O altă caracteristică nouă este posibilitatea de a pune la dispoziția utilizatorilor desktop-uri prin intermediul Hyper-V într-un mediu virtual.

Toate componentele Windows RDS 2008 R2 dintr-o singură privire

Următoarele funcții și instrumente formează împreună serviciile Remote Desktop Services din versiunea 2008 R2:

  • Remote Desktop Session Host (RDSH) furnizează, pe bază de sesiune, desktopurile respective sau programele RemoteApp pentru utilizatorii care sunt în posesia unui CAL.
  • Remote Desktop Connection Broker (RDCB) conectează desktopul la distanță al unui utilizator cu serverul respectiv dintr-o companie. În cazul unei întreruperi, Connection Broker reconectează utilizatorul la sesiunea sa inițială, păstrând programele care se derulau în timpul sesiunii.
  • Remote Desktop Gateway (RD Gateway) se conectează la desktopurile virtuale și la programele RemoteApp prin intermediul internetului.
  • Remote Desktop Virtualisation Host (RDVH) acceptă desktopuri virtuale în mediile VDI (Virtual Desktop Infrastructure).
  • Remote Desktop Web Access (RDWA) permite accesul la aplicații prin intermediul meniului de start al Windows 7 sau Windows 8.
  • Remote Desktop Licensing (RDS-CAL) gestionează licențele pentru furnizarea de RDS.

De ce este nevoie de CAL pentru Remote Desktop Services?

Pentru a putea utiliza Terminal Services din Windows 2008 sau Remote Desktop Services din Windows Server 2008 R2 în calitate de utilizator, aveți nevoie de o licență de acces client - aceasta este disponibilă fie sub formă de User CAL, fie sub formă de Device CAL.

Sistemele de operare Windows Server includ, de obicei, doar două drepturi de acces la distanță pentru administratori. Acestea servesc doar la administrarea serverului și la furnizarea de servicii, nu pot fi utilizate pentru a accesa serviciile reale de birou la distanță ca utilizator în cadrul unei sesiuni. Aceste CAL trebuie achiziționate separat: pentru utilizatorii individuali sau pentru dispozitivul final cu care sunt accesate. Remote Desktop Licensing RDS-CAL menționat mai sus controlează conformitatea cu licențierea corectă.

Licențierea RDS 2008 / R2 cu CAL-uri pentru utilizatori și dispozitive

După cum s-a menționat mai sus, sunt disponibile două tipuri diferite de licențe de acces client pentru utilizarea Windows Remote Desktop Services 2008 și 2008 R2: CAL-uri de utilizator și CAL-uri de dispozitiv. Diferența dintre cele două tipuri este că în cazul CAL pentru utilizator se acordă licență pentru un singur utilizator, iar în cazul CAL pentru dispozitiv se acordă licență pentru un singur dispozitiv.

Trebuie remarcat faptul că nu este permis un transfer ulterior al licenței de acces către un alt utilizator sau un alt dispozitiv și nici nu este posibilă o altă utilizare decât cea definită pentru cele două tipuri de licențe - CAL utilizator ca CAL dispozitiv și invers.

CAL utilizator pentru RDS 2008 R2

Un CAL de utilizator dă dreptul unui singur utilizator specific de a utiliza RDS, întotdeauna independent de terminalul pe care acesta îl folosește în acest scop. De asemenea, User CAL funcționează indiferent de locul în care se află utilizatorul - fie că este vorba de un PC de birou la birou, fie că accesul de la distanță are loc prin intermediul unui notebook la domiciliu sau în deplasare, de exemplu.

Dispozitiv CAL pentru RDS 2008 R2

Un dispozitiv CAL este legat permanent de un anumit dispozitiv final, indiferent dacă este vorba de un PC de birou sau de un notebook etc.. Acest lucru înseamnă că fiecare utilizator care este autorizat să utilizeze acest dispozitiv final licențiat poate, de asemenea, să acceseze serviciile Remote Desktop Services prin intermediul acestuia.

Notă importantă cu privire la combinarea CAL-urilor de dispozitiv și CAL-urilor de utilizator

În timp ce combinarea CAL-urilor pentru utilizatori și dispozitive nu reprezintă o problemă în cazul CAL-urilor pentru Windows Server CALs, nu este ușor din punct de vedere tehnic să se implementeze acest lucru în cazul CAL-urilor pentru Remote Desktop Services. Acest lucru se datorează în principal faptului că un RDS Device CAL este atribuit fizic dispozitivului final, în timp ce un User CAL este atribuit unui utilizator din Active Directory.

Versiunea Compatibilitatea versiunilor CAL pentru RDS 2008 și 2008 R2

După cum am menționat anterior, Windows Server 2008 R2 este o versiune independentă a software-ului de sistem Microsoft Server. În timp ce alte programe Microsoft Server nu permit utilizarea unei anumite versiuni cu o licență de acces client pentru o versiune inferioară (upgrade), un CAL pentru RDS 2008 vă permite, de asemenea, să accesați Remote Desktop Services versiunea 2008 R2. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați și Wiresoft Chat.

Suplimentați nevoia de CAL-uri pentru Remote Desktop Services 2008 și 2008 R2 cu Wiresoft

Cu licențele unice practice pentru CAL-uri pentru utilizatori și dispozitive pentru Microsoft Remote Desktop Services 2008 R2, precum și pentru versiunea 2008 de la Wiresoft, beneficiați de prețurile noastre finale deosebit de avantajoase. Toate produsele Microsoft oferite în magazinul online Wiresoft sunt licențe software originale din Europa, pe care le-am achiziționat oficial de la companii. Acestea sunt nefolosite și complet operaționale și au fost verificate cu atenție de către Wiresoft pentru autenticitate.

Mulți clienți apreciază deja avantajul de a achiziționa CAL pentru Remote Desktop Services de la Wiresoft. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre licențele personalizate.